Tips til festen – Hvilke vine skal vi have?


Det er altid hyggeligt at have gæster på besøg, og hvis I skal holde fest, er det jo endnu bedre. Men før festen skal i selvfølgelig have styr på forberedelserne, så I kan nyde festen, når den først begynder. En af de ting I skal have styr på, er hvilke vine I skal have.

Skal det være hvidvin eller rødvin?

Det er først og fremmest en god idé at have både hvidvin og rødvin, da nogle gæster foretrækker det ene, mens andre foretrækker det andet. Det er dog også muligt at have kun én type vin, hvis I er sikre på, at alle gæsterne foretrækker det.

Pinot gris

Hvis I gerne vil have hvidvin på festen, så er Pinot gris en god vin at vælge. Den er let og frisk, men samtidig også fyldig og cremet, så den er god til at akkompagnere maden. Pinot gris er også en god vin at have til forretter, hvis I har en menu med flere retter.

Sauvignon Blanc

En anden god hvidvin til festen er Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc er en frisk vin med masser af smag. Den er god til både forretter og hovedretter, og den er god til at drikke alene. Sauvignon Blanc er også en af de mest populære vine, så der er stor sandsynlighed for, at dine gæster vil kunne lide den.

Riesling

En tredje god hvidvin til festen er Riesling. Riesling er en fyldig vin med masser af smag. Den er god til både forretter og hovedretter, og den er god til at drikke alene. Riesling er også en af de mest populære vine, så der er stor sandsynlighed for, at dine gæster vil kunne lide den.

Merlot

Hvis I gerne vil have rødvin på festen, så er Merlot en god vin at vælge. Merlot er en fyldig vin med en blød smag. Den er god til både forretter og hovedretter, og den er god til at drikke alene.

Cabernet Sauvignon

En anden god rødvin til festen er Cabernet Sauvignon. Cabernet Sauvignon er en fyldig vin med en kraftig smag. Den er god til både forretter og hovedretter, og den er god til at drikke alene.

Shiraz

Den sidste gode rødvin til festen er en Shiraz. Shiraz er en fyldig drue der ofte giver vine en kraftig smag. Den er god til både forretter og hovedretter, og den er god til at drikke alene.