Tips til festen – Hvor meget vin skal vi købe ind?


En af de største udfordringer, når man skal afholde en fest, er ofte at finde ud af, hvor meget vin man skal købe ind. Man vil gerne have nok vin til alle gæsterne, men samtidig vil man ikke købe for meget, så der er vin tilbage til næste fest.
Der er dog nogle faktorer, der kan have indflydelse på, hvor meget vin man skal købe ind, såsom om det er en Primitivo. Her får du nogle tips til, hvad du skal overveje, når du skal beregne, hvor meget vin der skal købes ind til festen.

Hvor mange gæster kommer der?

Det er selvfølgelig en afgørende faktor for, hvor meget vin der skal købes ind. Jo flere gæster, der kommer, jo flere flasker vin skal der købes ind.
Det er derfor en god idé at have en forventet gæstelisten klar, når man skal beregne, hvor meget vin der skal købes ind.

Hvad er anledningen

Der er stor forskel på om der er tale om et bryllup eller om der tale om en barnedåb, når det kommer til at skulle købe vin ind til festen. For et bryllup vil der nok være en større andel af gæster, der drikker vin, end der er til en barnedåb, samt at til et bryllup, skal der gives gas og man må meget gerne være beruset. Det samme kan jo ikke sådan siges om en barnedåb, hvor det som regel går lidt mere stille for sig.

Hvem kommer til festen

Det er også en god idé at have et kendskab til de type mennesker der kommer til festen, samt hvilken alder de har. Kommer der flest unge mennesker, der bare skal drikke en kæp i øret, så er det ikke sikkert, at dyre og eksklusive vine er det rette valg. Men er der generelt en lidt ældre aldersgruppe, skal man måske hellere fokus mere på at købe nogle gode vine, som bliver nydt og sat pris på af festens gæster.

Hvilken type vin

Den sidste faktor man skal have in mente, når man skal ud og købe vin ind til festen, er hvilken type vin, der skal købes ind. For skal der både rød og hvidvin på bordet, eller skal der også fejres med champagne? Måske er der tale om en sommerfest, hvor en rosé måske passer godt ind? Eller er det en julefest, hvor der ofte drikkes gløgg? Disse er alle noget man skal overveje.